23 maart, een webinar over energieopslag

Ook dit zal een kort PvdA webinar zijn, waarna we op basis daarvan een vervolgslag willen maken met een gezamenlijke aanpak met aandacht schaarse metalen en aanhakend bij de resultaten van een energieopslag conferentie van het Vakblad Wind & Zon en de site Klimaatweb.nl van november 2022 en/of het onderwerp nader integreren in de conferentie van juni 2023 over het toekomstig energiesysteem. Nadere info volgt. Opgave voor het webinar via mail naar oscar@pvdaduurzaam.nl

ONDER VOORBEHOUD een webinar over de Omgevingswet

Deze wet, die steeds maar weer moest worden uitgesteld, omdat het digitale systeem wat de uitvoering makkelijk moet maken, het tot nu toe alleen maar moeilijker maakt, roept ook inhoudelijk nog steeds veel vragen op. Toch wordt de wet waarschijnlijk per 1-12024 ingevoerd. Nadere info volgt.

Op 23 juni een grote gezamenlijke conferentie over de toekomst van het energiesysteem/versnellen energietransitie

Met bronnen: nota van Suzanne Kroger over energiecoöperaties, een rapport van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland over energie gemeenschappen, info Hackaton van NPRES, monitor lokale energie-initiatieven 2022, enzovoorts Daarbij de verschillende energie-onderwerpen en aanpalende onderwerpen energie-Infrastructuur en financiering, participatie, eigendom, rijksregie, democratie, logistiek, ruimtelijke ordening een plek geven. En voortbouwend op de eerdere webinars in 2021 en 2022 over duurzame energievoorziening. (suggesties? laat je horen)

In oktober een grote gezamenlijke conferentie over inclusieve mobiliteit

Met als mogelijke onderwerpen 1. De achtergrond van huidige invulling van mobiliteit, 2. Data en inclusieve mobiliteit (aanbevelingen conferenties in 2018 en 2020), 3. Maak geen luchtvaartnota maar een reisnota, 4.  Fietsen en fietsgedrag 5. Internationale treinen 6. Toekomstvisie Rover. (suggesties? laat je horen)

Nog wat nuttige data in de komende tijd
https://werkgroeplndv.groenlinks.nl/agenda/inspiratiesessie-provinciale…    
20 april    duurzaamheidscafe pvda duurzaam
22 april    Lezing  Dag van de Aarde  Wetenschappelijk bureau GroenLinks